.wpb_animate_when_almost_visible {opacity: 1; } border=0

Introductie :

Mavic Air is een kleine, opvouwbare, reisvriendelijke, hoogwaardige drone. Het bevindt zich midden tussen starterdrones en professionele drones zoals phantom 4 pro, Mavic pro 2. Het is echt de brug tussen starter en professionals.

Het ontwerp is prachtig en ziet eruit als een product van goede kwaliteit, voelt niet goedkoop aan, voelt niet als speelgoed. Het heeft intelligente vluchtmodi die beginners of nieuwkomers zullen helpen bij het maken van filmische video's. Behalve Quickshot is er ook deze nieuwe Cinematic-modus die helpt filmbewegingen soepel te laten verlopen.

Dus beginners die van videografie houden, kunnen beginnen met Mavic Air omdat het een overwinning is voor de camera en ook een overwinning voor de gimbal. Wat anders zou je nodig hebben om te beginnen. Je zou wat Nd-filters kunnen gebruiken, dat is perfect. Als je niet veel kennis hebt over Nd-filters en polarisatoren, is hier een gids waarin alles wordt uitgelegd.

Het beschikt over de onderscheidende technologieën van DJI zoals RTH (Return To Home), GPS + GLONASS, Flight Safety met FlightAutonomy 2.0 en Advanced Pilot Assistance System (APAS), enz.

Wees voorzichtig met de RTH-functie. Wanneer het vliegtuig bijna leeg is, wordt het automatisch ingesteld op RTH en zal het proberen terug te keren naar huis met de ingestelde hoogte. Als je niet naar huis gaat, maak dan een noodlanding. Ik heb veel beginners hun drone zien crashen vanwege de onbewustheid van deze functie.

DJI Mavic Air

Overzicht van functies :

Gewicht en grootte:
Dimensie : 168 x 184 x 64 mm (168 x 83 x 49 mm gevouwen)
Gewicht : 430 g

Mavic Air is klein en licht van gewicht. Het is ooit kleiner dan Spark wanneer gevouwen en half zo groot als Mavic Pro. Het is extreem draagbaar.

Camera :
Camera : 4K video op 30 fps, 12MP foto's (tot 4056 × 3040) - JPEG / RAW
Opening : f / 2.8 (groothoek) lens
Sensor grootte : 1 / 2,3 inch CMOS-sensor
Sluitertijd : 2s tot 1 / 8000s
Brandpuntsafstand : 24 mm equivalent
ISO-bereik Video: 100-3200 ISO
Foto: 100-3200 ISO
Camerastabilisatie : 3-assige mechanische cardanische ophanging.

COMMENTAAR:

Indrukwekkende beeld- en videokwaliteit. Een normaal persoon kan het verschil niet zien tussen een beeldmateriaal van Mavic Air en beeldmateriaal van andere hogere drones zoals Mavic pro / phantom 4. Een ander groot ding is dat beeld kan worden opgeslagen in RAW-formaat. Dit is een geweldige optie omdat RAW-bestanden meer afbeeldingsgegevens geven en flexibeler zijn tijdens het retoucheren.

4K-video kan worden overgedragen met snelheden tot 100 Mb / s of opslaan op zijn 8 GB interne opslag. Mavic Air kan ook Full HD slow motion-video opnemen tot 120 fps met een hogere max bitrate van 100Mb / s.

3-assige mechanische cardanische ophanging voor deze prijs, u zult er dol op zijn. Vanwege de gimbal geeft Mavic Air vloeiende beelden, zelfs wanneer de drone wind verdraagt.

DJI Mavic Air
Gebruiksvriendelijke functies:
Opnamemodi : 32MP Sphere Panaromas (gemaakt door 25 foto's aan elkaar te plakken), HDR, burst-opnamen, horizontale en verticale Panaromas
Intelligente vluchtmodi : SmartCapture, ActiveTrack, QuickShot (Boemerang en Asteroid), TapFly, Point of Interest, Tripod-modus, Cinematic-modus en normale modus.

COMMENTAAR:

Met de modus Smart Capture of Gesture kun je je drone besturen met de beweging van je handen of vingers. Mavic Air heeft een grote upgrade gekregen, nu werkt de Gesture-modus ook voor video's. In deze modus moet u visueel vrij voor het vliegtuig blijven terwijl het vliegtuig uw gebaaropdrachten volgt.

In Quickshot zijn er raket, dronie, helix, cirkel, boemerang en asteroïde. Boemerang haalt je vliegtuig uit het onderwerp, op en rond achter hen en terug naar het begin als een manier om het onderwerp en de omgeving perfect vast te leggen. In Asteroid maakt het vliegtuig een bolvormig beeld van bovenaf, zoomt het in en draait het op de grond op de grond waardoor een effect ontstaat alsof je vanuit de ruimte naar beneden vliegt.

Met Active Track kunnen maximaal 16 onderwerpen worden gevolgd en kunnen deze op het scherm worden geselecteerd. Mavic Air kan je volgen tijdens het hardlopen, fietsen, joggen naar snel rijdende auto's, boten, enz. Het heeft deze drie modi - Trace Mode, Spotlight Mode en Profile Mode. In de volgmodus volgt Mavic Air het onderwerp op een constante afstand en houdt het in het kader. Mavic Air houdt de camera tijdens de vlucht op het onderwerp gericht in de Spotlight-modus. In de profielmodus vergrendelt de camera het onderwerp in het kader onder een constante hoek, op een afstand van de zijkant.

Wanneer u in TapFly op het scherm tikt, vliegt de donre naar dat punt met behulp van sensoren en vision-positioneringssystemen. In Point of interest zal het vliegtuig rond het geselecteerde punt cirkelen, met een afstand.

Ik hou van de Cinematic-modus onder de intelligente vluchtmodi. Beginners kunnen geen nauwkeurige controle krijgen voor filmopnamen met de controller. Ze zijn niet handig bij de controller om de drone soepel te verplaatsen of kantelen om de filmvideo te krijgen die ze nodig hebben. Dus in de Cinematic Mode beweegt de drone heel >

In de filmmodus bijvoorbeeld, terwijl u met de drone vliegt en wanneer u de versnelling in de controller stopt, stopt de drone de versnelling niet plotseling. In tegenstelling tot andere modi stopt de drone soepel en duurt het nog een paar seconden. Evenzo, in alle gevallen, zoals achteruit vliegen of kantelen, zal alles soepel zijn en geeft Mavic Air je een vloeiend beeldmateriaal. Ik denk dat deze modus geweldig is voor beginners. Je kunt het gebruiken als je vloeiende beelden wilt krijgen. Je kunt vanuit deze modus ook leren professionele video's te maken.

Andere specificaties:
Vluchttijd : 21 minuten (Meestal vlieg ik ongeveer 16-17 min.)
opslagruimte : Opslag: 8 GB interne opslag, tot 256 GB via microSD.
USB poort : USB 3.0 type-C poort.
Batterij : 3S 2375 mAh LiPo-batterij.
Controller batterij : 2970 mAh.
reeks : Op 2,5 m (4 km) afstand, maakt 720p 30fps live video-uitzending mogelijk.
Snelheid : 42 mph (68 km / u) in de sportmodus. (Wanneer het vliegtuig in de sportmodus staat, wordt obstakel vermijden automatisch uitgeschakeld, moet u zich hiervan bewust zijn.)
Obstakel vermijden:

Obstakel vermijden functie is goed in Mavic Air. FlightAutonomy 2.0 van Mavic Air werkt met veel sensoren die naar obstakels in 3 verschillende richtingen scannen - voor, achter en naar beneden.

Het heeft dubbele neerwaartse zichtsensoren en een neerwaartse infraroodsensor. Dit neerwaartse zichtsysteem helpt de Mavic Air zijn huidige locatie te behouden terwijl hij binnen vliegt of in andere omgevingen waar geen GPS is. Het kan heel precies zweven.

Mavic Air heeft dit APAS-systeem (Advanced Pilot Assistance System). Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u vooruit vliegt en een obstakel voor u staat. Wat dit eigenlijk doet, is dat het boven het obstakel of op een veilig pad rond het obstakel vliegt. En als het geen veilig pad heeft gevonden, stopt het de poging en blijft het zweven.

Hoewel het een heleboel sensoren in je vliegtuig heeft, is het altijd goed om voorzichtig te zijn. Houd er rekening mee dat Mavic Air geen obstakeldetectiesensoren aan de zijkanten heeft, zodat u niet volledig afhankelijk kunt zijn van de functie om obstakels te vermijden.

Prijs :

$ 699 ( Amazon )

Wat is inbegrepen :

Het standaardpakket wordt geleverd met een drone-draagtas, intelligente vluchtbatterij, lader, voedingskabel, afstandsbediening, kabels voor controller, propellerbeschermers, propellers, reservepropellers, cardanische beschermer, USB type C, USB-adapter en de drone zelf.

Het kopen van de Fly More-combinatie is ook een geweldige optie, als je meer nodig hebt dan alleen een enkele batterij die 18 minuten vliegtijd heeft.

Voor wie is het product :

Voor reisliefhebbers, beginners die houden van fotografie en videografie en voor degenen die overal een vliegende camera bij zich willen hebben om al hun activiteiten vast te leggen.

Voor-en nadelen:

Pros

  • Uiterst draagbaar en compact.
  • Wordt geleverd met een goede gimbal bewaker.
  • 4K-camera en 3-assige cardanische ophanging.
  • In staat om RAW te schieten.
  • Slow motion (1080p @ 120fps).
  • Gebaarmodus werkt ook in video.
  • Afneembare controllersticks.

Cons

  • Niet goed bij weinig licht, er begint ruis te verschijnen.
  • Gemiddelde levensduur van de batterij.
  • Wifi niet OcuSync.

Alternatieve drones :

DJI Mavic Pro $ 999
Papegaai ANAFI $ 699
Autel Robotics EVO $ 999

Conclusie :

Kortom, Mavic Air is goed voor beginners die van fotografie en videografie houden, het feit dat het een camera van goede kwaliteit en een goede gimbal heeft, geeft je het voordeel professionele niveaus te bereiken. Het is ook voor reizigers die op zoek zijn naar een compacte drone die zeer draagbaar is en geweldige 4K-video maakt.

Auteur