.wpb_animate_when_almost_visible {opacity: 1; }

Invoering:

DJI Mavic 2 Pro is een professionele drone, pack met tonnen geavanceerde functies. Het is opgewaardeerd met een heleboel technologie in tegenstelling tot zijn eerdere versie, de Mavic pro. Het komt in twee varianten - de Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom.

Qua ontwerp en functionaliteit zijn de twee modellen vrijwel identiek, met alleen de camera en enkele andere specificaties als gevolg. Wat Mavic 2 Pro onder de aandacht bracht, is de camera. De grote 1 inch sensor en de iconische naam van Hasselblad brengen een geheel nieuw potentieel en opwinding op dit prijsniveau.

De Mavic 2 is ontworpen om de voortstuwing te verhogen, het geluid te verminderen en het stroomverbruik te verlagen. Het ontwerp van Mavic 2 is echt mooi. De neus ziet er harder uit als een haai en de aan / uit-knop is ook opnieuw ontworpen met de intelligente lichtindicators erop voor een aantrekkelijkere, minimale uitstraling.

DJI Mavic 2 Pro

Overzicht van functies:

Gewicht en grootte:

Dimensie : 214 × 91 × 84 mm (lengte x breedte x hoogte) - gevouwen
Gewicht : 907 g

Camera:

Beeld : 20 MP-foto's (tot 5472 × 3648) - JPEG / RAW
Video : 4K video tot 30 fps
Opening : f / 2.8 - f / 11 (instelbaar diafragma)
Sensor grootte : 1 inch CMOS-sensor
Sluitertijd : 8s - 1 / 8000s
Brandpuntsafstand : Equivalent 28 mm
Gezichtsveld (FOV) : 77 °
ISO-bereik Video: 100-6400 ISO
Foto: 100-12800 ISO (handmatig)
Camerastabilisatie : 3-assige mechanische cardanische ophanging. (kantelen, rollen, pannen)
Hasselblad L1D-20c Camera op DJI Mavic 2 Pro

Wat gebruikers leuk vinden aan zijn camera?

CMOS-sensor van 1 ”.

De Mavic 2 Pro is uitgerust met Hasselblad L1D-20c Camera , een 20MP 1 ”CMOS-sensorcamera. De grote sensor helpt bij het vastleggen van meer informatie in elke pixel, dus het heeft een beter dynamisch bereik en een betere signaal-ruisverhouding. Het verhoogt ook de prestaties in omgevingen met weinig licht met een uitgebreider ISO-bereik.

Verstelbaar diafragma.

Het instelbare diafragma helpt bij het handhaven van de beeldkwaliteit tijdens het fotograferen, zowel in omgevingen met veel als met weinig licht. Bij opnamen bij weinig licht kan het diafragma worden ingesteld op f / 2.8 om meer licht toe te laten en heldere en heldere foto's te maken. Bij het fotograferen in goed verlichte omgevingen kan het diafragma worden ingesteld op f / 11 om de sluitertijd te verlagen en uw video's soepeler te maken.

10-bit Dlog-M kleurprofiel.

De Mavic 2 Pro ondersteunt een 10-bit Dlog-M kleurenprofiel dat een hoger dynamisch bereik oplevert. Het 10-bit Dlog-M-kleurprofiel registreert meer dan 1 miljard kleuren (vergeleken met de 16 miljoen kleuren van de traditionele 8-bit kleurdiepte), die meer diepgaande details in zowel hoge lichten als schaduwen behouden. Deze 10-bit kleurdiepte geeft ons een enorme flexibiliteit in post-productie.

Het normale oog zou de schoonheid niet kunnen zien in de onbewerkte beelden die zijn vastgelegd met een 10-bits Dlog-M-kleurenprofiel. Maar zie het zo, in deze onbewerkte beelden heb je meer dan 1 miljard kleuren om uit te kiezen in postproductie, in plaats van slechts 16 miljoen kleuren om uit te kiezen in traditionele 8-bit kleurencodering. U hebt dus meer gegevens over kleuren om uw afbeelding nauwkeurig af te stemmen op de gewenste kleuruitvoer. Dit is een enorme overwinning voor ons.

Nu kunt u de mooiste gouden uren, zonsondergang of zonsopgang vastleggen en in post-productie kunt u het hoogtepunt en de schaduwen naar voren halen zonder kleurstrepen. Met de Mavic 2 Pro kunt u prachtige luchtfoto's maken met verbluffende kleurdetails.

HDR-afbeeldingen

De HDR-modus op de Mavic 2 Pro maakt een reeks burst RAW-foto's en combineert ze vervolgens om 14 stops dynamisch bereik te krijgen. Verbeterde HDR-modus in Mavic 2 Pro geeft direct een beeld van hoge kwaliteit waar kleurcorrectie niet nodig is.

Hyperlight

HyperLight van DJI Mavic 2 Pro is een instelling met weinig licht om uw foto te verbeteren en tegelijkertijd ruis te verminderen. Dit is erg handig voor nachtfotografie vanuit de lucht.

Het is mogelijk dat u tijdens het fotograferen 's nachts ruis (de kleine korrelige puntjes) in het donkere deel van het beeld bent tegengekomen. Met de HyperLight-modus van Mavic 2 Pro krijgt u 's nachts een scherper beeld met minder ruis.

H.265 ook bekend als HEVC (High Efficiency Video Coding)

Wanneer u overschakelt naar H.265-codering, krijgt u de kleurmodi HLG (HDR) en D-LOG te zien. Dit levert een hoger dynamisch bereik op.

H.265-videocompressiestandaard biedt 50% betere datacompressie in vergelijking met H.264-videocompressiestandaard en maakt video's van hoge kwaliteit met beter bewaarde details. De Mavic 2 Pro neemt 4K-video op met een hogere bitsnelheid met geavanceerde H.265-compressie.

In de HLG-modus kunt u video's maken en uw aantrekkelijke HDR-video's rechtstreeks op compatibele apparaten zoals 4K TV met HLG bekijken zonder te bewerken. Het lijkt op automatisch bewerken, maar als u handmatig wilt bewerken, moet u nog steeds opnamen maken in het D-LOG.

Gebruikersinteractieve functies:

Snel schot

Verschillende intuïtieve opnamemodi zijn beschikbaar voor meer creatieve opnameopties zoals POI 2.0, Waypoint 2.0 7, Asteroid13, Boomerang, etc.

Panorama

De Mavic 2 Pro ondersteunt vier panoramamodi - Bol, 180 °, Horizontaal en Verticaal.

ActiveTrack 2.0

Voorheen vertrouwde ActiveTrack hoofdzakelijk op 2D-beelden van de hoofdcamera om een ​​onderwerp te volgen. Nu met ActiveTrack 2.0 brengt de Mavic 2 pro een 3D-weergave van de omgeving in kaart via de hoofdcamera en stuurt hij dubbele vision-sensoren door voor grotere herkenning en nauwkeurigheid. Het kan ook snel bewegende onderwerpen zoals auto's, boten, enz. Volgen met een snelheid tot 70 km / u in een open en onbezette omgeving.

Taakbibliotheek

Taakbibliotheek is een van de coole functies die Mavic 2 Pro heeft. Hiermee kunt u vliegroutes opslaan, zodat u dezelfde scène op verschillende tijdstippen kunt vastleggen.

Voorbeeld. Als u een hyperplastiek van een plaats, bij daglicht en een nachtscène van exact dezelfde plek wilt laten zien. Met de taakbibliotheek kunt u eenvoudig en zonder veel moeite uw opname maken. Omdat het al gegevens van de vlucht bevat, hoeft u niet handmatig door dezelfde plek te vliegen.

Hyperlapse

Met Mavic 2 nieuwe hyperlapse maakt het vliegtuig stabiele luchtopnamen en verwerkt deze automatisch, zodat u met een tik op een knop professioneel ogende timelapses kunt maken. Geen ingewikkelde nabewerking meer, het besturingssysteem van de drone compileert de video van de stilstaande beelden en geeft u direct de output hyperlapse video. Je kunt ook de vliegroute opslaan in Taakbibliotheek om de Mavic 2 op een ander tijdstip door hetzelfde pad te laten vliegen. Vier soorten hyperlapse zijn beschikbaar in Mavic 2 Pro - Free, Circle, CourseLock en WayPoint.

Vluchtmodi

P-modus ook bekend als positioneringsmodus of normale modus werkt het beste wanneer het GPS-signaal sterk is. Het maakt gebruik van zowel GPS- als vision-systemen om zichzelf te lokaliseren, te stabiliseren en tussen obstakels te navigeren.

S-Mode staat voor Sport-modus. In deze modus kan de Mavic 2 op maximale snelheid vliegen. De drone zal sneller reageren dan in P-modus. Maar de Vision Systems worden uitgeschakeld en de Mavic 2 is afhankelijk van GPS voor positionering.

T-Mode staat voor Tripod-modus. Hier zal de vliegsnelheid worden beperkt, zodat de drone >

RTH-modus

De Mavic 2 Pro heeft ook de RTH-modus die staat voor Return To Home. Er is heel wat te weten over RTH. Ik heb hier een bericht waarin alles over de RTH-modus wordt uitgelegd.

RTH-knop op de Mavic 2 Pro Controller.

Obstakel vermijden:

De Mavic 2 Pro heeft omnidirectionele obstakeldetectie met links, rechts, omhoog, omlaag, vooruit en achteruit obstakeldetectie.

Sensoren aan de voorkant

De dubbele vooruitzichtsensoren hebben een nauwkeurig meetbereik tot 20 meter en een detecteerbaar bereik van 20-40 meter. De dual vision-sensoren kunnen ook obstakels en tijdige stops detecteren bij het vliegen met snelheden tot 50,4 km / u.

Achterwaartse sensoren

De dubbele achteruitkijksensoren hebben een nauwkeurig meetbereik tot 16 meter en kunnen obstakels en tijdige stops detecteren bij het vliegen met snelheden tot 43,2 km / u. Het detecteerbare bereik is 16-32 meter.

Achteruitkijksensoren en rechterzichtsensor van DJI Mavic 2 Pro.

Links en rechts sensoren

Er is een enkele vision-sensor aan zowel de linker- als rechterkant van de Mavic 2 Pro, die obstakels kan detecteren bij snelheden tot 28,8 km / u, waardoor de vliegveiligheid wordt verbeterd in de ActiveTrack- en statiefmodus.

Wat gebruikers moeten weten over zijsensoren.

De zijsensoren hebben moeite met het detecteren van obstakels, vooral bij hoge snelheid, zoals tijdens een vrije vlucht of in een spiraal. Omdat de zijsensoren slechts één visiesensorsysteem hebben en om een ​​dieptekaart te maken door relatieve veranderingen tussen opeenvolgende afbeeldingen te analyseren, moeten de wijzigingen vrij klein zijn om ervoor te zorgen dat de ankerpunten in beide afbeeldingen aanwezig zijn. Daarom werkt de Mavic 2-zijsensoren alleen in de ActiveTrack- en Statief-modus, omdat het in een >

Opwaartse sensoren

Het opwaartse infrarooddetectiesysteem heeft een nauwkeurig meetbereik tot 8 meter. De hoofdcomponenten van de Upward Infrared Sensing Systems zijn twee 3D-infraroodmodules die zich bovenop de Mavic 2 quadcopter bevinden.

Opwaartse infrarood detectiesystemen van DJI Mavic 2 Pro.

Neerwaartse sensoren

Het dubbele neerwaartse zichtsysteem maakt een nauwkeurig meetbereik tot 11 meter en een detecteerbaar bereik van 11-22 meter mogelijk. Het neerwaartse infrarooddetectiesysteem maakt een nauwkeurig meetbereik tot 8 meter mogelijk. Het onderste hulplampje helpt de neerwaartse zichtsensoren bij weinig licht.

Neerwaartse zichtsensoren en infrarooddetectiesystemen van DJI Mavic 2 Pro.

Het neerwaartse zichtsysteem en het infrarooddetectiesysteem helpen de Mavic 2 zijn huidige positie te behouden en heel precies op zijn plaats te blijven hangen. Dankzij het neerwaartse zicht en het infrarooddetectiesysteem kan de Mavic 2 binnenshuis vliegen of in andere gebieden waar een GPS-signaal niet beschikbaar is.

APAS

APAS staat voor Advanced Pilot Assistance System. Met het Mavic 2 APAS-systeem kunnen gebruikers veilig vooruit en achteruit vliegen door obstakels voor en achter te vermijden. APAS zal een geschikte vliegroute plannen om tijdens de vlucht automatisch obstakels te vermijden.

De DJI-garantie dekt geen verlies veroorzaakt door crashen wanneer u naar links of rechts vliegt, zelfs wanneer de ActiveTrack- of Statief-modus is geactiveerd.

Wees je bewust van je omgeving en vertrouw niet volledig op je drone tijdens het werken om de veiligheid te garanderen. Visiesensoren werken niet goed bij weinig licht. Reflecterende of transparante oppervlakken zullen ook problemen veroorzaken met de Vision- en infraroodsensoren.

Andere specificaties:

Video transmissiesysteem : OcuSync 2.0
opslagruimte : 8 Gb (intern), tot 128 Gb (microSD)
USB poort : Bliksem, USB (Type-B), USB-C
Vluchttijd : 30 minuten (bij een constante 25 km / u)
reeks : 8 km 1080p videofeed
Snelheid : 72 km / u (in Sport-modus)
Max. Stijgsnelheid : 5 m / s (S-modus); 4 m / s (P-modus)
Max. Afdalingssnelheid : 3 m / s (S-modus); 3 m / s (P-modus)
Batterij : 4S 3850 mAh LiPo-batterij.
Controller batterij : 3950 mAh.

Voordelen van OcuSync 2.0 Video Transmission System

OcuSync 2.0 heeft enorme verbeteringen aangebracht in de communicatie-afstand, videokwaliteit en anti-interferentie, waardoor uw algehele vliegervaring is verbeterd.

>

Met OcuSync 2.0 zijn >

2,4 tot 5,8 GHz realtime automatische omschakeling

De normale 2,4 GHz-overdracht wordt waarschijnlijk onderbroken door veel draadloze apparaten. Maar nu de Mavic 2 Pro tussen 2,4 en 5,8 GHz kan schakelen, kan het duidelijkste ononderbroken signaal worden verkregen, zelfs in omgevingen met veel interferentie.

Lagere latentie en snel downloaden.

OcuSync 2.0 biedt een theoretische downloadsnelheid van maximaal 40 Mbps en een latentie van slechts 120 - 130 ms, voor een vloeiendere videofeed en algehele betere controle-ervaring.

OcuSync 2.0 heeft ook de mogelijkheid om de besturings- en videolinkfrequentie op verschillende banden te scheiden. Een ander voordeel van OcuSync is dat de firmware kan worden bijgewerkt. Met OcuSync 2.0 kunnen originele beelden die tijdens de vlucht zijn gemaakt automatisch op uw mobiele apparaat worden opgeslagen zonder dat u deze handmatig uit het vliegtuig hoeft te downloaden.

Voor-en nadelen:

Pros Cons
Goede professionele camera. Zijsensoren zijn beperkt tot lage snelheden.
Uiterst draagbaar en compact.
2,4 tot 5,8 GHz realtime automatische omschakeling.
>
Goede algemene bouwkwaliteit.
Compatibel met slimme controller en DJI FPV-bril.

Voor wie is het product ?

Voor degenen die willen duiken naar luchtfotografie en videografie, voor reisliefhebbers die overal een vliegende camera bij zich willen hebben om al hun activiteiten vast te leggen.

De Mavic 2 Pro is ook supercomfortabel voor gebruik op locatie; 3D-mapping; spectaculaire video's maken voor marketing van hotels, resorts en huizen; zoek en Red; filmen sport en commercials, etc.

Prijs :

De prijs van Mavic 2 Pro is $ 1499.

Wat zit er in de doos?

In de standaard Mavic 2 Pro krijg je, de drone zelf, een afstandsbediening, een intelligente vliegaccu, lader, 3 paar propellers, een cardanische beschermer, laadkabels en sommige USB-kabels.

Het is opwindend om te zien dat de Fly More-kit slechts $ 1.878 kost bij Amazon en wordt geleverd met 2 extra intelligente Flight-batterijen, batterijlaadhub, batterij-naar-stroombankadapter, 2x geluidsarme propellers (paren) en een Mavic 2-schoudertas.

Gevolgtrekking:

DJI Mavic 2 Pro , zou ik zeggen, is de beste draagbare drone ooit.

Mavic 2 Pro is goed voor degenen die inhoud van hoge kwaliteit willen maken. Het is zeker voor reizigers die op zoek zijn naar een compacte, draagbare drone met een goede camera. Als u op zoek bent naar een professionele drone in deze prijsklasse, is Mavic 2 Pro degene.

Bonus: Mavic 2 Pro versus Mavic 2 Zoom

Veel mensen hebben moeite om er een te kiezen tussen deze twee drones, daarom heb ik deze bonus toegevoegd. Er is niet veel verschil in ontwerp en functionaliteit in plaats van het verschil in camera. Je kende Mavic 2 Pro al van boven, dus laat me je een beetje vertellen over Mavic 2 Zoom.

De Mavic 2 Zoom, zoals de naam al doet vermoeden, wordt geleverd met een zoomfunctie. Het heeft een 1 / 2,3-inch 12-megapixelsensor met maximaal 4x zoom, inclusief een 2x optische zoom (24-48 mm). Het is meer een creatief hulpmiddel voor diegenen die een unieke stijl op hun werk willen zetten. Zoals tijdens het opnemen van video's, met de zoom kunt u effecten creëren zoals dolly zoom, parallax, etc.

De zoomlens kan ook nuttig zijn bij het produceren van inhoud over dieren in het wild. Te dicht bij hen vliegen kan hen afleiden en ervoor zorgen dat u niet de gewenste opname maakt. De zoom helpt u ook om een ​​veiligere afstand tot gebouwen, voertuigen, dieren en mensen aan te houden. En het heeft een betere autofocusnauwkeurigheid tijdens het opnemen van video's.

Mavic 2 Pro bovenaan en Mavic 2 Zoom onderaan.
Het verschil tussen de pro en de zoomlens is de camera. Zoals u op de bovenstaande afbeelding kunt zien, heeft de Pro een grotere camera vanwege de 1 ″ sensor en de Zoom heeft een iets kleinere camera.

Als ik er een zou moeten kiezen, zou ik de zoom opofferen omdat ik de betere camera niet wil opgeven. Maar als de Mavic 2 Zoom nuttig zou zijn in uw dagelijkse werk, zoals voor het maken van films, inspectie, enz., Ga er dan voor. Het heeft al een goede lens en geeft je ook een stilstaand beeld met een hoge resolutie van 48 megapixels.

Bij het maken van afbeeldingen in 24 mm, voor een grote kijkhoek. van ongeveer 83 ° en om een ​​afbeelding van 48 megapixels te geven, maakt de drone een afbeelding van 9 en naait deze aan elkaar om de gewenste afbeelding van 48 megapixels te krijgen. Niet slecht he!

Maar vergeet niet dat de mavic 2 zoom geen 48 megapixel camera heeft, het geeft alleen een beeld van 48 megapixel met behulp van zijn softwaretechnologieën en zijn telelens. Deze functie is dus beperkt tot alleen de afbeelding. Omdat het meerdere afbeeldingen vereist om te borduren, moet de drone stil blijven zitten, dus werkt niet voor video's.

Kortom, de Pro heeft een iets betere camera en de Zoom kan iets meer doen met zijn camera. Dus ik raad je aan om de drone te kiezen die comfortabeler voor je is en die bij je werk zou passen.

Auteur