.wpb_animate_when_almost_visible {opacity: 1; } border=0

Veel mensen vinden RTH als een middel om hun drones te verliezen of hun drones te laten crashen. Bijgevolg zal dit bericht de manier waarop je denkt veranderen en meer inzicht geven in de RTH van drone.

Wat is de RTH- of RTH-modus?

RTH is een failsafe-functie voor drones die wordt gebruikt om het vliegtuig automatisch terug te vliegen naar het laatst geregistreerde Home Point.

Het kan ook handmatig worden geactiveerd als je wilt dat je drone zelfstandig naar huis vliegt.

Wat staat RTH voor?

RTH staat voor Return To Home.

Return To Home (RTH) -knoppen.

Soorten RTH.

 • RTH geactiveerd wanneer het vliegtuig een kritiek laag batterijniveau bereikt. (Bekend als Batterij bijna leeg RTH voor DJI).
 • RTH werd geactiveerd toen het vliegtuig zijn verbinding met de controller verloor . (Bekend als Failsafe RTH voor DJI).
 • RTH handmatig geactiveerd. (Bekend als Smart RTH voor DJI).

Het is de toestand die anders is, maar het proces voor Return To Home blijft hetzelfde voor de meeste drones.

Batterij bijna leeg RTH heeft geen specifiek batterijniveau. De waarschuwing voor lage batterijspanning wordt automatisch bepaald op basis van de hoogte van het vliegtuig en de afstand van het vliegtuig tot het thuispunt.

Wanneer "Batterij bijna leeg" op uw scherm in de app verschijnt, begint de drone automatisch naar zijn RTH-hoogte te stijgen en terug te keren naar Home Point. Als de batterij bijna leeg is, zal de drone automatisch landen en dit kan niet worden geannuleerd door de piloot.

Proces van RTH.

Nadat u op de RTH-knop hebt gedrukt. De volgende reeks acties vindt plaats.

 • De processor van de drone of zijn intelligentiesysteem zal uw RTH-opdracht detecteren.
 • Drone stijgt naar RTH-hoogte.
 • De drone past zijn neus aan naar Home Point.
 • De drone vliegt naar Home Point.
 • Drone zal landen.

RTH in Yuneec Drones.

In Yuneec- drones bevindt de RTH-functie zich in een van hun vluchtmodi, beschikbaar als Home Mode. Het proces van RTH is hetzelfde, afgezien van een kleine verandering in aantallen.

In Home Mod vliegt de GPS-connectiviteit het vliegtuig terug en landt automatisch binnen 10 meter van de piloot. Zorg ervoor dat u de juiste RTH-hoogte of thuishoogte instelt voordat u naar de Home-modus overschakelt.

Voorwaarde voor RTH.

Nadat u op RTH hebt gedrukt, zijn er verschillende manieren van Return To Home volgens bepaalde voorwaarden. Eerste voorwaarde, als uw Drone zich binnen een straal van 20 meter bevindt, met uw opgenomen Home Point als centrum, dan zal uw vliegtuig waarschijnlijk automatisch dalen en landen.

Tweede voorwaarde, wanneer uw Drone meer dan 20 meter verwijderd is van uw geregistreerde Home Point en uw drone onder de RTH-hoogte vliegt. Het vliegtuig zal dan automatisch stijgen naar de RTH-hoogte vanaf de huidige hoogte en zal terug naar huis vliegen op de RTH-hoogte.

Ten slotte, wanneer je drone meer dan 20 meter verwijderd is van je geregistreerde thuispunt en als je drone op of boven de RTH-hoogte vliegt, vliegt het vliegtuig terug naar huis op de huidige hoogte. Na het bereiken van het thuispunt zal het vliegtuig dalen en landen.

Vliegtuigen kunnen niet naar huis terugkeren wanneer het GPS-signaal zwak is. In dit geval helpt het om te weten hoe je in ATTI- modus moet vliegen.

GPS-signaalsterkte.

De hierboven gebruikte nummers, zoals de straal van 20 meter, variëren van drone tot drone, dus ten zeerste aanbevolen om de handleiding van je Drone te bekijken.

Wat is de RTH-hoogte?

Dit is waar de meeste mensen verkeerd begrepen. RTH hoogte is niet de werkelijke hoogte van je drone vanaf gemiddelde zeeniveau. Het is de hoogte van je drone vanaf de starthoogte.

Voorbeeld : Laten we zeggen dat je op 50 m boven zeeniveau bent vertrokken en je drone nu op 60 m boven zeeniveau is. Dat maakt je RTH-hoogte niet 60m. Uw RTH-hoogte of RTH-hoogte, wat u ook zegt, zal 10 m zijn (dwz hoogte / hoogte vanaf uw startpunt). En deze hoogte is wat je drone zal gebruiken wanneer de RTH-functie is geactiveerd.

Standaard RTH Altitude.

De standaard RTH-hoogte voor de meeste drones is 20 meter. Ik raad je aan om de handleiding van je drone te bekijken voor meer informatie.

Hoe de standaard RTH-hoogte te wijzigen.

Voor DJI Drones kunt u de eerder ingestelde RTH-hoogte wijzigen onder Instellingen vluchtbesturing> Geavanceerde instellingen> RTH of MODE> Geavanceerde instellingen> RTH.

Voor Yuneec Drones kunt u de RTH-hoogte wijzigen onder de knop Kalibratie instellen in de rechterkolom. Selecteer Home Altitude en stel een hoogte in als de gewenste hoogte, waarna Home Mode kan worden geactiveerd.

6 tips om RTH- crash te voorkomen .

1. Zorg ervoor dat Home Point nauwkeurig wordt geregistreerd, met ten minste 10 GPS-satellietverbindingen.

GPS-signaalsterkte met nummers van satellietverbindingen.

2. Stel de juiste RTH-hoogte dienovereenkomstig in, hoger dan alles in het gebied waar u vliegt.

3. Zie de kaart om te weten waar de neus van je drone wijst.

Drone vluchtkaart.

4. In gevallen waarin je RTH raakt wanneer je drone uit het zicht is . Het is beter om de RTH te annuleren en de controle terug te krijgen zodra deze in LOS (Line Of Sight) is en het signaal is teruggewonnen, om ongewenste scenario's te voorkomen.

5. Geduld .

Een ander be>

6. Lees cijfers .

Hang niet alleen van je ogen af. Kijk voordat u stokbewegingen maakt naar het scherm op de afstandsbediening en controleer de cijfers. Het kan afstand, hoogte, snelheid, enz. Zijn.

Voorbeeld : als je drone drift, kun je de horizontale snelheid zien. Of terwijl de horizontale snelheid van de landing 0 zou moeten zijn. Of terwijl je je drone terug naar je vliegt, als de afstand- en hoogteaantallen overeenkomstig de stickinvoer afnemen, komt de drone dichter naar je toe.

Op deze manier is het beter om je zicht te correleren met de cijfers. Het duurt slechts enkele seconden om de cijfers te controleren, voordat u overhaaste beslissingen neemt.

Een ander ding dat ik deed toen ik ongewenste bewegingen detecteerde, is het loslaten van de sticks en kijken naar hoe de nummers veranderen om te weten wat er feitelijk gebeurt (drift, spin, speeding, enz.) Zodat ik kan reageren met de juiste stick aanpassingen.

Hoe RTH te gebruiken om terug naar huis te vliegen, maar om handmatig te landen.

Druk op de RTH-knop op de afstandsbediening of tik op het RTH-pictogram in de Drone-app om RTH te activeren. Wanneer het het Home Point bereikt en overschakelt naar automatisch landen, gas geven bij het dalen, stopt het en zweeft in de positie. Dan kunt u de controle overnemen en handmatig landen.

Hoe de RTH-functie te annuleren.

Ik weet dat sommigen van jullie zich afvragen, "kunnen we de RTH-functie annuleren". Ja dat kan.

 • U kunt nogmaals op de RTH-knop drukken om deze op het scherm te annuleren.
 • Een andere manier om RTH te annuleren is door de vliegmodusschakelaar om te schakelen naar ATTI-modus en weer terug.
 • U kunt ook de Pauzeknop of de sportmodusschakelaar gebruiken om elke geautomatiseerde actie, inclusief RTH, te annuleren.
Vlucht pauzeknop.
 • Een andere manier om de RTH-modus te annuleren is om simpelweg de besturing van de drone over te nemen door de sticks te verplaatsen, in dit geval met de up stick omhoog. Een snelle gashendel tijdens het dalen, stopt het vliegtuig waar het is en zweeft in de positie. U kunt dit gebruiken tijdens het automatisch landen wanneer het vliegtuig het Home Point bereikt.
Auteur