.wpb_animate_when_almost_visible {opacity: 1; } border=0

Wat is kalibratie?

Kalibratie is ervoor zorgen dat een sensor of instrument dat bij de meting wordt gebruikt, nauwkeurige resultaten oplevert.

Wat is drone-kalibratie?

Het kalibreren van een drone of een controller is het proces van het instellen of corrigeren van fouten die onnauwkeurige sensormetingen hebben veroorzaakt. Het controleert aanpassen of bepalen door vergelijking met een standaardmodel en om correcties nauwkeurig te maken.

Zie kalibratie als het synchroniseren van de gemeten sensorgegevens met de echte fysieke gegevens.

Invoering

Drones heeft veel sensoren die werken om de vluchtefficiëntie te behouden, zoals gyro, versnellingsmeter, barometer, magnetometer, enz. Je moet ervoor zorgen dat deze sensoren nauwkeurige metingen hebben om veilig te vliegen.

Deze sensoren kunnen, door trillingen, veroudering, impact, in de loop van de tijd in hun reactie drijven en dus zullen hun oorspronkelijke waarden in de loop van de tijd veranderen, wat we als fout hebben genoemd. Kalibratie van de sensoren zal deze fouten verwijderen, zodat de drone crash, storing, etc. kan voorkomen

Wanneer kalibreren?

 1. Wanneer je voelt dat je drone niet correct vliegt of niet reageert op je aanraking zoals zou moeten, dan kan het kalibreren (het kompas) de problemen oplossen.
 2. Als u op een nieuwe locatie gaat vliegen, ver van waar u eerder vloog (tijdens een reis naar een andere staat of land), moet het kompas worden gekalibreerd.
 3. Als u tijdens de vlucht hoogteverschillen ervaart, probeer dan uw IMU te kalibreren, zodat de barometer wordt gereset en normaal functioneert.
 4. Als de drone instabiel lijkt of in één richting drijft, moet je de versnellingsmeter kalibreren, dwz IMU (in plaats daarvan hebben sommige drones getrimd om dit probleem op te lossen).
 5. Wanneer u een crash of een sterke impact heeft gehad.
 6. Wanneer het vaartuig het slecht doet op een niveau van houding, zelfs als het niet winderig is.
 7. Kalibreren na een firmware-update is leuk, voor het geval de opgeslagen waarden beschadigd raken of niet compatibel zijn met de nieuwe firmware.
 8. Wanneer het vliegtuig tijdens het reizen veel wordt geschud. (De versnellingsmeter die deel uitmaakt van IMU, kan worden beïnvloed door vele factoren, waaronder veranderingen in temperatuur of plotselinge schokken en trillingen tijdens het transport).

Drone kompas

Kompas, ook bekend als magnetometer, geeft het gevoel van richting aan de drone. De gegevens van het magnetische veld in het gebied worden verwerkt in de microcontroller om een ​​koershoek te geven ten opzichte van het magnetische noorden.

Het kompas leidt de drone tussen hoofdrichtingen terwijl hij over een veld vliegt. Omdat het magnetische veld van de aarde verandert afhankelijk van waar je bent, zorgt dit ervoor dat als je je drone een grote afstand (enkele honderden mijlen) verplaatst, de drone zijn koers verkeerd leest en een paar graden uit zijn ware centrum vliegt, wat de vluchtefficiëntie zal verminderen.

Houd er rekening mee dat het kompas richting geeft, waar uw drone zich bevindt ten opzichte van het magnetische noorden en GPS geeft de locatie van de drone aan. Een goede werking van beide is cruciaal voor een veilige vlucht.

Veel voorkomende reden voor mislukte kompaskalibratie.

 1. Wanneer de armen van je drone zijn uitgevouwen, (als je drone opvouwbare armen heeft).
 2. Wanneer er metaal in de buurt is.
 3. Wanneer er magnetische interferentie in de buurt is, kan zelfs een smartwatch dit beïnvloeden. Het is het beste als je het in natuurlijke grond doet en niet op betonnen gronden met ijzeren staven.
 4. Zorg er bij het inschakelen van de drone voor dat het vliegtuig stilstaat. Als er interferentie is of het vliegtuig wordt ingeschakeld tijdens beweging, kan de oriëntatie van het kompas worden gewijzigd.

Hoe kom je af van kompasfalen?

Drone-kompassen kunnen ontkoppeld raken van elke magnetische en radiofrequentiebron (RF).

Magneet vermijden : houd de UAV niet te dicht bij magneten zoals die in autospeakers tijdens transport.

Vermijden van hoge elektromagnetische interferentie : vliegen in een omgeving met hoge elektromagnetische interferentie, zoals in de buurt van hoogspanningsleidingen en mobiele telefoontorens.

Hoe DJI drone kompas te kalibreren.

 1. Kies een open gebied buiten om de kompaskalibratie uit te voeren.
 2. Verwijder de propellers voordat u de kompaskalibratie start.
 3. Schakel je drone in en tik op de statusbalk van het vliegtuig in de DJI-app en selecteer "Kalibreren".
 4. Er verschijnt een pop-upbericht waarin u wordt gevraagd "Druk op start om te beginnen met kompaskalibratie".
 5. Vervolgens laat een pop-up zien hoe je de drone vasthoudt om het kompas te kalibreren.
 6. Houd het vliegtuig horizontaal en draai 360 graden. De statusindicators van de drone veranderen het display van een ononderbroken geel licht in een ononderbroken groen licht indien succesvol.
 7. Houd vervolgens het vliegtuig verticaal, met de neus naar beneden gericht.
 8. Draai het vervolgens 360 graden rond de middenas. Nogmaals, de statusindicatielampjes zijn groen als de kompaskalibratie is geslaagd.

IMU-kalibratie

IMU is een acroniem voor "Inertial Measurement Unit". De IMU bestaat uit sensoren zoals versnellingsmeter, gyroscoop, barometer, thermometer, enz. Om uw begrip van de IMU te verbeteren, is het beter om elke sensor te begrijpen waaruit deze bestaat. Sommige drones hebben een aparte gyroscoopkalibratie, in mini-drones kun je gyro resetten.

accelerometer

Een versnellingsmeter is een apparaat dat de juiste versnelling van de drone meet, een versnelling ten opzichte van een vrije val of traagheid ten opzichte van een waarnemer die tijdelijk in rust is.

De gegevens van de versnellingsmeters worden gebruikt in traagheidsnavigatie, zoals het bepalen van de snelheid van de drone. Na het compileren van alle gegevens van de versnellingsmeter in de IMU, vertaalt het deze gegevens vervolgens in een centrale processor die de richting en snelheid van de drone aan de gebruiker aangeeft.

Alleen een versnellingsmeter is niet geschikt om hoogteverschillen over afstanden te bepalen en wordt daarom naast gyroscopen gebruikt. Als de versnellingsmeter niet correct is gekalibreerd, kan de vlucht van de drone onregelmatig en onveilig worden.

Gyroscoop

Een gyroscoop helpt de houding van het vliegtuig te handhaven. De originele gyroscoop is een spinnewiel of -schijf waarbij de rotatieas vrij is om elke oriëntatie zelf aan te nemen. Moderne gyroscopen die in micro-elektronica worden gebruikt, zijn kleine elektromechanische structuren die kunnen worden gekoppeld aan elektronica, bekend als MEMS (Micro Electro-Mechanical Systems).

Elke drone tijdens het vliegen, wordt voortdurend geconfronteerd met vele krachten die uit verschillende richtingen komen, zoals zwaartekracht, wind, enz. Die de gier, toonhoogte en rol van de drone beïnvloeden. De gyroscoop moet deze krachten vrijwel onmiddellijk kunnen verwerken, gestabiliseerd of stabiel blijven zweven.

Deze geïntegreerde gyroscopen kunnen vrijwel onmiddellijk veranderingen in de positie van een drone detecteren. De informatie van gyroscoop wordt aan motorstuurprogramma's gestuurd om de snelheid van motoren te regelen. Aldus compenseert het de positieverandering, zodanig dat de drone in principe onaangetast lijkt, omdat hij zijn positie honderden keren per seconde opnieuw aanpast. Dit is hoe drones winden verdragen en soepel zweven.

De gyroscoop zorgt er ook voor dat drones roteren onder de exacte hoek die wordt verwacht door bedieningselementen van de gebruiker. Er zijn 3-assige, 3D-gyroscoop en nog veel meer geavanceerde gyroscopen. Als uw vliegtuig een veel betere versnellingsmeter of gyroscoop gebruikt, des te beter zal het zijn voor geavanceerde toepassingen zoals fotogrammetrie of 3D-beelden.

Thermometer

Thermometer detecteert vliegtuigtemperatuur en temperatuurveranderingen. Elke keer dat je je drone aanzet, moet de IMU opwarmen tot de temperatuur waarop je het laatst hebt gekalibreerd. Als u de IMU bijvoorbeeld bij kamertemperatuur kalibreert, moet hij de volgende keer dat u de drone start, opwarmen tot kamertemperatuur voordat hij klaar is om te vliegen.

Soms raken piloten gefrustreerd als hun IMU te >

Barometer

Barometer meet hoogteverschillen. Een werkingsprincipe van de barometer is het omzetten van atmosferische druk in hoogte. Druksensor kan de atmosferische druk van de aarde detecteren. De gegevens van Barometer helpen bij drone-navigatie en het bereiken van de gewenste hoogte. Nauwkeurige gegevens van stijg- en daalsnelheden zijn erg be>

Een IMU , of traagheidsmeeteenheid , is dus een elektronisch apparaat dat de gegevens verzamelt en verwerkt van alle sensoren hierboven, die ons op hun beurt gegevens geven over de specifieke kracht, hoeksnelheid, hoogte, enz. Van de drone.

IMU-kalibratie op een vlakke ondergrond werkt een combinatie van waarden bij, die de vluchtcontrollersoftware gebruikt als referentie voor een stationaire stilstand. Van daaruit reageert het vaartuig volgens vluchtcommando's.

Als het vaartuig nauwkeurige gegevens heeft over wat het werkelijke oppervlakteniveau is, kan het zichzelf balanceren ten opzichte van die genivelleerde waarde en zal het mooi en stabiel boven het oppervlak zweven. Dit helpt de drone ook om nauwkeurige bochten te maken, te stijgen, af te dalen, enz. Met betrekking tot onze commando's. Slechte IMU-kalibratie kan drift- en houdingsproblemen veroorzaken wanneer de vluchtbestuurder vecht om het vaartuig vast te houden in wat hij denkt dat de juiste houding is in tegenstelling tot de juiste fysieke houding.

Opmerking : zweven is niet 100% nauwkeurig, het is normaal dat een drone een kleine hoeveelheid drift, vooral bij harde wind.

Het is ook goed om te vermelden dat de IMU de reden is waarom je in staat bent om de motoren uit te schakelen met alleen het gaspedaal commando op de grond. De IMU leest dat het vliegtuig niet verder kan bewegen en bepaalt na drie seconden dat het officieel is geland en de motoren veilig kan uitschakelen.

Tips voor IMU-kalibratie.

Op een vlakke ondergrond bewaren.

Het is alsof je alle sensoren op je apparaat op nul zet, dus niveau is eigenlijk niveau, in rust is eigenlijk in rust. Dat is waarom ze er zo veel aan doen om het waterpas te hebben, stationair op een solide oppervlak, vrij van trillingen en dergelijke. Als IMU denkt dat het niveau eigenlijk 0,5 graden kantelt, zul je echt veel problemen hebben! Je kunt er ook voor zorgen dat het oppervlak waar je je drone bewaart daadwerkelijk waterpas staat met behulp van een apparaat zoals waterpas of een smartphone-app voor het controleren van het niveau.

Temperatuur

Zoals hierboven al onder thermometer is uitgelegd, moet u zich bewust zijn van de omgevingstemperatuur. Stel dat u het kalibreert bij een hoge temperatuur zoals 35 ° C, het moet zichzelf op elke vlucht tot 35 ° C brengen voordat de IMU klaar is om te vliegen. Soms kan dat frustrerend zijn als je op een lagere temperatuur begint, dat is een reden waarom zoveel mensen ervoor kozen de drone te "chillen" voordat ze IMU kalibreerden.

Een paar maanden geleden vloog een vriend van mij bijvoorbeeld in een temperatuur van onder de 42F en hij was verrast om het bericht te zien dat de IMU moest opwarmen, die ongeveer 15 seconden duurde, en dat kon behoorlijk irritant zijn.

Dus wat ik zou aanraden is om een ​​beetje lager te kalibreren dan de temperatuur die je normaal zou vliegen, zodat het elke keer een paar seconden kost om de vogel klaar te maken voor de vlieg.

Kalibratie voor mini-drone.

Het kalibratieproces is hetzelfde voor de meeste mini-drones.

Na het koppelen van de drone en de zender, plaatst u de drone op een vlak, horizontaal oppervlak.

Deze tweede stap hangt af van de productie van de drone. We raden je aan om de drone-handleiding te bekijken.

Het proces is bijna hetzelfde, voor sommige mini-drones moeten we de richtingsstick omhoog bewegen en de gashendel naar beneden. Voor sommige drone moeten we de richtingsstick en het gaspedaal in de rechter benedenhoek verplaatsen

Vervolgens knipperen twee LED-lampjes op de drone gedurende 2-4 seconden en veranderen deze in een constant licht, wat betekent dat de kalibratie succesvol is.

Wat is trimmen?

Sommige drones hebben de optie om te knippen, andere niet. Als je drone dat heeft, is trimming een andere manier om je drone te stabiliseren. Als je drone ongecontroleerd beweegt, moet je misschien de trimknop gebruiken.

Hoe trimknoppen te gebruiken.

De positie van de trimknop varieert met verschillende controllers. Je kunt eenvoudig je trimknop vinden in je controller. Er zijn twee sets richtingspijlknoppen op de zender, dat zijn de trimknoppen. U kunt ook de handleiding opzoeken.

In sommige drone zijn er twee sets richtingspijlknoppen of trimknoppen. Vooruit, achteruit trimmen en links, rechts trimmen. In sommige zijn er drie sets trimknoppen. Ze hebben gierbekleding, die moet worden gebruikt als je drone draait.

Trimmen moet tijdens het vliegen gebeuren. Als je drone naar rechts drijft, duw dan op de linkerkant van de trimknop (pijl wijst naar links). U kunt meer dan eens op de trimknop drukken om deze op niveau te brengen. Als je drone naar links drijft, duw en laat je de rechterkant van de trimknop (richtingspijl naar rechts) op dezelfde manier los totdat het probleem is opgelost.

Op dezelfde manier als je drone naar voren drijft, druk je op de achteruit-trimknop om het voorwaarts driften tegen te gaan en vice versa. En als je drone yaw-trimmen heeft, gebruik het dan dienovereenkomstig wanneer je drone naar links of naar rechts draait. Met correct bijsnijden zou je de quadcopter gestaag moeten kunnen laten zweven.

Auteur