.wpb_animate_when_almost_visible {opacity: 1; } border=0

Wat is ATTI-modus?

ATTI-modus is een vliegmodus die wordt gebruikt om de drone te besturen met het obstakel om te voorkomen dat sensoren worden gedeactiveerd en, zonder GPS-verbinding wanneer er een lage GPS-satelliet is.

Om de ATTI-modus te kennen, wil ik je kort informeren over de verschillende soorten vliegmodi. Elke drone-gebruiker moet kennis hebben van de verschillende vluchtmodi.

Wat zijn de be>
 • P-modus (positioneringsmodus)
 • S-modus (sportmodus)
 • ATTI-modus / A-modus (attitude-modus)
 • OPTI-modus (in enkele drones)

P-modus (positioneringsmodus / GPS-modus)

GPS en Vision Position Systems zijn ingeschakeld in deze modus. GPS en Vision Position Systems worden gebruikt om de positie van de drone bij te houden. GPS en Vision Position Systems, inclusief de vision-sensoren, helpen uw drone bij te houden en stabiel te houden. In de P-modus is zweven stabiel.

GPS-modus
S-modus (sportmodus)

De S-modus staat voor sportmodus. In deze modus zijn vooruit- en achteruitzichtsystemen uitgeschakeld, maar zijn de zijkanten aan. GPS werkt in deze modus. GPS wordt gebruikt voor positionering. De S-modus is duidelijk ontworpen voor snelheid, het reactievermogen van de drone op joysticks is aanzienlijk verbeterd.

In de sportmodus kan de drone een grotere kantelhoek verkrijgen, wat resulteert in een hogere topsnelheid.

S-modus schakelaar voor Mavic Air
OPTI-modus

Minder drones heeft deze modus. In de OPTI-modus neemt de positiebepaling van het gezichtsvermogen de positie van de gps over omdat er niet voldoende satellieten voor gps-positionering zijn. Het is wanneer uw drone alleen zijn vision-systeem gebruikt (zowel naar voren als naar beneden gerichte sensoren) om zijn positie te stabiliseren wanneer de GPS niet beschikbaar is.

Onthoud Vision Positionering functie kan worden beïnvloed als de hoogte van het vliegtuig hoger is dan 33 ft (11 m). Visiesensoren en de prestaties ervan kunnen worden beïnvloed door de omgeving en door het oppervlak waarover wordt gevlogen.

OPMERKING: Er zijn veel situaties waarin de vision-sensoren gemakkelijk kunnen worden beïnvloed. Zoals vliegen over een sterk reflecterend oppervlak, vliegen over transparant of water, vliegen over extreem donker of extreem helder, vliegen over bewegende oppervlakken of objecten, etc. Volg voor meer informatie de gebruikershandleiding van uw drone.

ATTI-modus

ATTI-modus of A-modus staat voor hoogtemodus. In deze modus zal je drone zijn hoogte behouden via sensoren zoals barometers. GPS en Vision Position Systems zijn in deze modus uitgeschakeld. Er is dus geen obstakel te vermijden. Omdat het geen GPS heeft voor nauwkeurige positionering, zal de drone met een windvlaag ronddobberen. U zou de aanpassingen moeten kunnen maken om de afwijking aan te passen.

ATTI-modus heeft een maximale hoogte van 30 meter op basis van barometer, wanneer het neerwaartse systeem is uitgeschakeld.

Als je drone een A-modus of ATTI-modus heeft en geen OPTI-modus, wanneer de drone in de ATTI-modus gaat en als het neerwaartse zichtsysteem actief is of werkt, dan is de hoogte beperkt tot 5 meter. Dus dit is een heel lastig deel waar mensen veel verwarring krijgen.

Trouwens, het neerwaartse zicht werkt mogelijk niet goed boven het water, dus wees voorzichtig met vliegen in deze toestand.

Wanneer wordt de ATTI-modus automatisch ingeschakeld?

 • Wanneer vision-systemen niet beschikbaar zijn.
 • Wanneer het GPS-signaal niet beschikbaar of zwak is.
 • Kompasfout (bekijk mijn andere post om te weten wat leidt tot kompasmislukking).

Wanneer is de ATTI-modus nuttig?

ATTI-modus is erg handig voor professionals. Omdat ze goede controle hebben en handig zijn met de controller, gebruikten ze deze modus om door obstakels of bomen te vliegen, om door foto's te vliegen. Ze vliegen in de buurt van objecten om achtergrond- en voorgrondcontrast te creëren en de video meer cinematografisch te maken.

Bijvoorbeeld, in een andere normale modus wanneer je op volle snelheid vliegt, zal je drone behoorlijk snel stoppen wanneer je de controller loslaat. Dus het opnemen van video in andere modi kan u beverige beelden opleveren. Maar in de ATTI-modus zal het loslaten van de stok de drone stoppen, maar het zal enige afstand afdrijven terwijl het momentum tot rust wordt gebracht. Dit geeft een voordeel om vloeiend beeldmateriaal vast te leggen.

En laten we ook zeggen dat als je je GPS kwijt bent of het kompas in de war was, de drone gewoon zou wegvliegen of wegdrijven, vooral met kompasinterferentie. De manier om het op te slaan, is door over te schakelen naar de ATTI-modus en terug naar huis te vliegen.

Deze modus is dus handig voor professionals en kan handig zijn voor degenen die weten hoe ze met de drone in de ATTI-modus moeten vliegen.

Voor wie is de ATTI-modus niet nodig?

Ik denk dat het niet nodig is voor beginners, omdat beginners die sensoren, de hoogtegraad en de GPS nodig hebben om hem tijdens het vliegen te ondersteunen. Professionals vliegen in feite niet altijd in deze modus, ze gebruiken dit dienovereenkomstig met hun werk.

Ik raad beginners aan om niet in deze modus te vliegen omdat velen hun drone crashen met betrekking tot de ATTI-modus. Maar dit betekent niet dat je niet kunt leren vliegen in ATTI-modus. In feite is het altijd beter als je leert om in ATTI-modus te vliegen, maar je moet dat in de open ruimte oefenen en binnen het gezichtsveld vliegen.

Waarom zou je moeten leren vliegen in ATTI-modus?

Omdat er geen garantie is dat je nooit GPS zult verliezen voor je drone en dat je nooit in ATTI-modus zult zijn. Als je leert hoe je je drone in ATTI-modus kunt beheren, weet ik het niet, misschien red je misschien een crash.

7 Tips voor vliegen in ATTI-modus

 1. Vlieg in de open ruimte. Zodat je niet tegen een muur of een boom of zoiets botst.
 2. Vlieg binnen Line of Sight (LOS).
 3. Vlieg op een lage hoogte voor beginners (niet te laag).
 4. Vlieg niet ver (beginner)
 5. Kijk hoe het afdrijft en probeer kleine aanpassingen te maken.
 6. Probeer een landing te maken.
 7. Het proces opschalen.

Hoe om te schakelen naar ATTI-modus

Allereerst zijn er veel soorten drones. Sommige Drones hebben de optie om ATTI handmatig te kiezen in de drone-controller zelf.

Vluchtmodi


Sommige Drones hebben de optie om ATTI-modus in de app te kiezen onder de geavanceerde optie voor vluchtmodi.

Sommige Drones hebben helemaal geen optie om ATTI te kiezen. De meeste low-tech mini-drones werken op ATTI-modus.

Sommige drones kunnen worden bestuurd met smartphones zoals de dji-vonk, het is heel moeilijk om in atti-modus te vliegen met smartphones als controller. Ik raad aan om dat niet te proberen.

Voor die drone-eigenaren die geen schakeloptie voor ATTI-modus in hun drone of in hun controller-app hebben, weet ik niet dat je een zeer goedkope drone of indoor drone van Amazon kunt kopen en oefenen. Ze werken allemaal alleen in ATTI-modus.

Mini Drones

Hoe terug te schakelen naar GPS-modus (P-modus).

Tenzij er geen magische knop in de drone-controller of in de drone-app is in de geavanceerde modus van de vluchtmodus, hoef je alleen maar meer satellieten te krijgen. Probeer uw locatie te verplaatsen en kijk of u negen of meer satellieten kunt krijgen.

ATTI-modus Crash

Omdat in de ATTI-modus sensoren die worden gebruikt om obstakels te vermijden, zijn uitgeschakeld. Dus je zou een muur of zo kunnen raken.

Er is geen GPS voor nauwkeurige positionering, dus de drone kan ronddobberen. U kunt uw vliegtuig laten crashen wanneer u het verwarrend probeert terug te brengen.

Voor-en nadelen

Pros Cons
Vloeiende videobeelden. Geen GPS.
Vlieg in de buurt van een obstakel of krappe ruimte. Geen obstakeldetectie.
Filmische beelden. Drijf rond in de wind.

Als je je telefoon als scherm gebruikt met je controller om met de drone te vliegen, is het beter om in vliegtuigmodus te vliegen. Ik heb klachten gehoord zoals, de controller en het vliegtuig verbreekt de verbinding wanneer hij een inkomende oproep kreeg tijdens het vliegen. In dat geval moet u de app opnieuw opstarten.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er wanneer het vliegtuig en de controller de verbinding verbreken?

Het vliegtuig zal enige tijd zweven en het zal proberen opnieuw verbinding te maken en een automatische landing te maken.

Is de ATTI-modus en de RTH-modus gerelateerd?

Nee dat is het niet. RTH is een failsafe die wordt geactiveerd wanneer het vliegtuig in een lege batterij of slimme RTH is, wanneer u de drone naar het thuispunt in de stuurautomaat wilt brengen. Maar zorg ervoor dat je de juiste RTH hoogte of RTH hoogte instelt voordat je vliegt. Bekijk mijn uitgebreide RTH-gids.

ATTI-modus Maximale hoogte?

De ATTI-modus heeft een maximale hoogte van 30 meter wanneer het neerwaartse systeem is uitgeschakeld. En is beperkt tot 5 meter wanneer het neerwaartse zichtsysteem wordt geactiveerd.

Auteur