.wpb_animate_when_almost_visible {opacity: 1; }

Heb je je ooit nieuwsgierig gevoeld hoe professionals die geweldige geweldige opnames maken waarbij de wolken er fantastischer uitzien, de lucht blauwer, het water er zuiverder uitziet en die ontzagwekkende scherpe >

We weten allemaal dat postproductie erg be>

Het gebruik van ND-filters en polarisatoren is een onderdeel van het proces van het produceren van een betere inhoud (afbeelding / video). Laten we hieronder verder duiken om te leren.

Invoering

Een filter met neutrale dichtheid of ND-filter is een filter dat de intensiteit van alle golflengten of kleuren van licht gelijkmatig vermindert of wijzigt, zonder dat de kleurweergave verandert. Het kan een kleurloos (helder) of grijs filter zijn. Een standaard filter met neutrale dichtheid vermindert de hoeveelheid licht die de lens binnenkomt, zonder dat de kleurreproductie wordt beïnvloed.

Mavic Pro met ND-filter en lenskap.

Een polarisatiefilter verwijdert gepolariseerd licht uit de afbeelding, waardoor reflecties en verblinding worden verminderd, het contrast wordt verhoogd en de kleuren worden verbeterd. Polarizer is waarschijnlijk het meest nuttige filter dat u ooit zult vinden, omdat het u helpt bij het maken van foto's met een aantrekkelijke kleurensamenstelling.

Voordelen - ND-filter

Deze filters en polarisatoren fungeren ook als een beschermend scherm voor de cameralens van je drone. ND-filters worden gebruikt voor het beheer van moeilijke lichtomstandigheden. Het kan overmatig licht blokkeren waardoor we controle hebben over de belichtingstijd , het diafragma , de sensorgevoeligheid , enz.

ND-filters worden ook gebruikt om het Jello-effect te repareren, een schokkerig beeldmateriaal dat meer op een goedkope camera lijkt dan op kwaliteitsvolle videografie.

Met ND-filters die de hoeveelheid licht verminderen die in contact komt met de sensor, kunt u filmen met > (zoals 1/50 seconde, 1/60 seconde, 1/120 seconde) en een lager diafragma. Dit zorgt ook voor bewegingsonscherpte, waardoor je een vloeiendere filmvideo kunt bereiken.

Voordelen - Polarisatiefilter

Polarisator vermindert reflectie van onderwerpen of objecten, verbetert kleuren , enz. Geeft ons controle over de belichting, kleurverzadiging , etc. Het gebruik van een polarisator is zeer noodzakelijk om luchten donkerder te maken, reflecties te beheren. Polarisatoren verwijderen verblinding van niet-metalen oppervlakken, zoals ramen en water.

OPMERKING : Het gebruik van filters van slechte kwaliteit, het gebruik van filters in de verkeerde situatie en het toevoegen van onnodige filters kan de kwaliteit van de foto verslechteren en de foto verpesten. Het is dus be> Wanneer u de filters moet gebruiken, welk type filters u moet gebruiken, is de basis die u moet kennen.

Wanneer gebruiken: ND-filter

> opnamen met een >

Zoals je al hebt gezien, is de foto links een landschap van een waterval waar de beekjes en de waterval vloeiender zijn, jazeker, foto rechts! De afbeelding rechts is een landschap van een meer, het water en de wolken zijn mooi vervaagd, wat een geweldig effect op de foto geeft.

Next is when you want to create Motion blur. MOTION BLUR: Next is wanneer je Motion blur wilt creëren. >

U ziet, bewegingsonscherpte wordt gebruikt wanneer u een bewegend onderwerp wilt laten zien, door de achtergrond enigszins onscherp te maken en omgekeerd wanneer u wilt dat een achtergrond stil is. Het beeld linksboven, zoals je ziet dat je hersenen al hebben geïnterpreteerd, is de man op de fiets in beweging. Kijk vervolgens linksonder, dat is wat er gebeurt als je de sluitertijd zo snel maakt. Dus als u motion blur op de juiste manier gebruikt, kan dit een betekenisvol beeld geven. De afbeelding rechts is een professionele foto van een snel rijdende auto.

Motion blur takes its part in videography too. MOTION BLUR IN FILMAKING: Motion blur speelt ook een rol in de videografie. Het idee van bewegingsonscherpte werd geïntroduceerd om frames te laten overvloeien en de vervaging te imiteren die normaal plaatsvond, doordat objecten snel bewegen.

In de bioscoop is de standaard beeldsnelheid 24 fps. En de verhouding van beeldsnelheid tot de sluitertijd moet 1: 2 zijn voor een vloeiende filmvideo. Dit betekent dat als u een video met 24 fps wilt opnemen, de sluitertijd 1/50 van een seconde moet zijn. Op dezelfde manier voor 60 fps moet de sluitertijd 1/120 seconde bedragen. En als u een slow motion video met 120 fps wilt opnemen, moet de sluitertijd het beste zijn op 1/240 e seconde. Deze relatie tussen fps en sluitertijd staat bekend als de standaard 180-gradenregel in de filmindustrie. Dit is vergelijkbaar met hoe het menselijk oog beweging ervaart in het echte leven.

De meeste drone-camera's hadden luiken met hoge snelheid tot 1/8000 e van een seconde, dus we kunnen bewegingsonscherpte bijna elimineren, elk frame is als een perfect stil moment in de tijd. Dit is precies wat stop motion-video's zijn. Maar als de beweging vloeiend is, is elk frame een perfect moment in de tijd. De video ziet er aangenamer en natuurlijker uit wanneer je kijkt. Je moet ook je ISO in de gaten houden om ruis te beperken.

Zoals je hierboven ziet, lijkt het natuurlijker en realistischer wanneer de beweging van de vleugels van de bij wazig is. Er is ook een ander gif hieronder om uit te leggen, je kunt de bewegingsonscherpte in de pijlen opmerken wanneer deze snel van de scène af beweegt, wat een zeer natuurlijke realistische ervaring voor ons oog geeft.

BALANS BLOOTSTELLING: Een ander geval zou zijn om de blootstelling in evenwicht te brengen. Wanneer u een afbeelding wilt vastleggen, maar het contrast in belichting is zeer hoog, zoals een heldere hemel en ietwat donkere landschappen zoals het vastleggen van zonsondergangen, zonsopgangen en landschappen met bergketens.

Sommige drones hebben een vast diafragma (zoals DJI Mavic air, DJI spark heeft een vast diafragma f / 2.8 en f / 2.6). Voor dit soort drones op een zonnige dag zijn de beelden helder en plat, vanwege het vaste diafragma f / 2.8, wat betekent dat je diafragma wijd open staat, zodat er meer licht naar binnen kan. Zelfs als je de bovenstaande filmregel wilt volgen, moet je dat niet doen. Omdat het verlagen van de sluitertijd, zoals 1/100 seconde, meer licht zou binnenkomen, wat resulteert in een overbelicht beeld. Dus een ND-filter helpt u bij deze problemen.

Wanneer u het gevoel hebt dat u wat belichting wilt verminderen, kunt u ND-filters gebruiken.

Wanneer gebruiken: Polarisator

U kunt een polarisator gebruiken wanneer u de schittering van objecten wilt verminderen, kleuren wilt versterken en het contrast wilt verhogen. Wanneer u afbeeldingen / video's met aantrekkelijke kleurcompositie wilt vastleggen, zijn polarisatoren zeer noodzakelijk.

Een voorbeeld zou zijn, laten we zeggen dat u een foto / video wilt maken van het strand en het blauwe water, of dat u een luchtfoto wilt maken van een park met bomen en zo. Op een zonnige dag zult u merken dat het beeld niet overbrengt wat u ziet; het water ziet er niet zo helder uit en het heeft een glanzend oppervlak, het landschap van het park ziet er vlak uit. Door een Polarizer (PL) te gebruiken, kunt u de ongewenste schittering verwijderen en de kleur van het water terugbrengen. Door een PL te gebruiken, kunt u de kleurverzadiging van de bomen en de lucht terugbrengen.

Typen ND-filters

Er zijn ook bepaalde soorten kleurfilters die worden gebruikt voor kleurcorrectie en om de sfeer van afbeeldingen te wijzigen, zoals koeltonen en opwarmingstonen.

Graduated Neutral Density Filter (GND): het GND-filter is een ND-filter dat overgangen mogelijk maakt van licht naar donker. Het hoofddoel van het GND-filter is om de belichting in evenwicht te brengen in een afbeelding met een heldere hemel en een relatief donkere voorgrond. Landschapsfotografen zijn grote consumenten van GND-filters en ze presteren vooral goed bij het maken van zonsondergangfoto's.

ND-filters worden geclassificeerd door hun optische dichtheid of equivalente f-stop reductie (aantal stops).

De belichtingstijd in de bovenstaande tabel is niet nauwkeurig, omdat er verschil is in kwaliteit van het glas van verschillende filterfabrikanten. Je kunt het idee krijgen dat je met hogere f-stops een >

De meeste fabrikanten gebruiken een van deze beschreven ND-nummers of optische dichtheid om hun filters te beschrijven. De ND2 heeft een optische dichtheid van 0,3 en wordt daarom ook wel ND0.3 genoemd. Het biedt 1-stop van lichtreductie en zeg, wanneer de oorspronkelijke belichting van uw camera beperkt is tot 1 sec, kan het ND2-filter de belichtingstijd verlengen tot 2 seconden.

Een ND4-filter resulteert in een reductie van 2 f-stops. Dit betekent dat u de belichtingstijd moet verviervoudigen als u bij dezelfde diafragma-instelling blijft voor een correct belicht beeld. Enzovoort kunt u de bovenstaande tabel lezen. Een ND8-filter resulteert in een reductie van 3 f-stops, wat leidt tot een 8 keer >

Welk filter moet u gebruiken?

Omdat het kiezen van een filter volledig afhankelijk is van de weersomstandigheden, kan ik u niet precies vertellen welk ND-filter u moet gebruiken. Hoe hoger het ND-nummer dat u gebruikt, hoe meer licht het kan verminderen en biedt meer belichtingstijd.

ND4 / PL of G-ND4 kunnen worden gebruikt voor het fotograferen van gouden uren. ND4, ND8, ND16 zijn de meest gebruikte ND-filters. Een 5-stop ND-filter (ND32 / PL) zou perfect moeten zijn om uw sluitertijd >

ND64-filter is voor gebruik in extreem heldere omstandigheden en biedt 6 stops lichtreductie, u kunt dit gebruiken voor fotograferen in woestijn met helder zand.

ND met een hogere beoordeling wordt heel specifiek gebruikt voor wat we willen vastleggen. De ND1000 die 10-stops lichtreductie biedt. Donkerdere ND-filters zijn populair voor opnamen met extreem >

U kunt het bovenstaande blad gebruiken om een ​​idee te krijgen van het ND-filter. Het resultaat van een grotere f-stopreductie zal leiden tot meer licht blokkeren om de sensor te bereiken en een >

Nogmaals, het hangt altijd af van de weersomstandigheden, er zijn veel verschillende apps die u informatie kunnen geven over de weersomstandigheden die specifiek zijn voor uw regio. Gebruik een aantal, probeer verschillende filters en kijk wat het beste bij u past, voordat u de vogel opzet.

Beschikbare filters in de markt

POLAR PRO heeft filters voor: DJI - Spark, Mavic pro platinum, Mavic 2pro zoom, Mavic Air, phantom 2 vision +, phantom 3 pro Advanced, Phantom 4, phantom 4 pro advanced, inspire 1, INSPIRE2; YUNEEC- typhoon 4k typhoon h; AUTEL - AUTEL X-STAR, AUTEL EVO; en GOPRO filters ook.

Het heeft filters voor andere Inspire2-lenzen - X4S, X7, X5s, X5 compatibel met DJI MFT 15mm f / 1.7 ASPH, Panasonic Lumix 15mm f / 1.7, Olympus M.ED 12mm f / 2.0, Olympus M.Zuiko 17mm f / 1.8, Olympus M.Zuiko 25mm f / 1.8.

TIFFEN heeft filters voor: DJI - Mavic Air, Mavic 2pro zoom, phantom 4 pro advanced, Inspire2 compatibel met de X7-, X5S-, X5R- en X5-camera's.

FREEWELL GEAR heeft filters voor: DJI - Spark, Mavic Air, Mavic pro platinum, Mavic 2 pro zoom, phantom 4 pro advance; ZENMUSE- X7 / X5, X4S, X3 / Z3 / OSMO; YUNEEC- tyfoon h; AUTEL - AUTEL X-STAR, AUTEL EVO; en GOPRO filters ook.

PGYTECH heeft filters voor: DJI - Mavic Air, Mavic pro, Mavic 2 pro zoom, inspire 1, phantom 4 pro; en ZENMUSE- OSMO X3.

TACO RC STORE heeft filters voor: DJI - Spark, Mavic, Mavic Air, phantom 3 pro Advanced, Phantom 4 en Phantom 4 pro.

NEEWER heeft filters voor: DJI - Spark, Mavic Air, Mavic pro, Mavic 2 pro zoom, phantom 4 pro advance; en GOPRO - held 6, 5, 4, 3+.

Een goed filter voor neutrale dichtheid kiezen

Een goed ND-filter vermindert alleen de hoeveelheid licht en verlaagt het contrast of de verzadiging niet. Het kiezen van een goed ND-filter is erg be>

Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de Polar Pro-filters en waarom ik het zou aanbevelen, vanwege de kwaliteit van het glas en de interne reflecterende coatings. Het kwam ook met een geweldige beschermhoes. De ND / PL-filters van Polar Pro, die de ND en Polarizer beide op dezelfde lens hebben, is een heel groot probleem voor filmmakers en fotografen, vooral met drones. Hoewel de prijs een beetje hoog is, zult u tevreden zijn met het eindresultaat.

Herinnering : een ding dat u voorzichtig moet zijn met Polar pro, is dat sommige van hun filterbehuizingen / -afdekkingen worden geleverd met magneetsluiting. Maar zoals je weet zijn magneten en kompas in drones vijanden. Dus als je een van die hebt, houd je filterhuis dan niet dicht bij je drone, anders kun je de magneet uit het huis verwijderen. Je kunt meer weten over hoe magneten het drone-kompas beïnvloeden op mijn andere blog .

TIFFEN, FREEWELL, PGYTECH zijn ook goede, PGYTECH biedt een lagere prijsklasse.  

TIPS: Zorg ervoor dat u de stroom uitschakelt wanneer u het filter wilt installeren. Nadat u het filter hebt geïnstalleerd, start u de gimbal-kalibratie op en kijkt u of u de hoek wilt wijzigen die u instelt voor uw opname (in het geval van een polarisator). Als alles perfect is, ben je goed om te gaan. En vergeet niet je drone uit te schakelen als je het filter wilt vervangen.

SLECHTS EEN ZORGTIP : wanneer u het filter of de polarisator op de camera van uw drone aanbrengt, schudt u de gimbal niet te veel. Oefen niet veel kracht uit op de cardanische ophanging, doe het elke keer voorzichtig zodat je de ophanging niet bederft.

Auteur